Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Werelddag Dementie

Werelddag DementieBlijf verwonderd!

Vandaag is het Werelddag Dementie. Het belang van muziek bij dementie is niet te onderschatten. Als de dingen je langzaam ontglippen, is het muziek die vaak wel blijft hangen. Wij gingen langs bij het Fotonkoor in Brugge.
Foto van het Fotonkoor © Lander Loeckx

Het Fotonkoor in Brugge © Lander Loeckx

De Stem van ons Geheugen is een organisatie die zingen samen met mensen met dementie wil aanmoedigen. Zo ondersteunen ze verschillende contactkoren in heel Vlaanderen, waar mensen met dementie, mantelzorgers, familie, vrienden en vrijwilligers samenkomen om te zingen. Ze lanceren vandaag ook hun hun nieuwe cd met bekende liedjes in een nieuw arrangement zodat ze makkelijker gezongen kunnen worden door mensen met dementie.

Het Fotonkoor in Brugge is één van die contactkoren, waar elke maand zo’n veertigtal mensen komen zingen. Op 7 oktober geven ze een concert in de Stadsschouwburg van Brugge en wij gingen kijken naar hun repetitie. 

Fotonkoor Werelddag Dementie

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.