Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
While I Sit and Watch This Tree

While I Sit and Watch This TreeBlijf verwonderd!

Paul de Jong van The Books nam vorig jaar een bijzonder nummer op met zijn 99-jarige vriendin Catherine Luening, de weduwe van fluitist en electronicapionier Otto Luening. De Jong was zijn laatste assistent in New York City in de jaren 90 en ze hielden contact. Midden februari is ook zij, 24 jaar na haar man, gestorven. In V&V gedenken we haar daar deze week mee: 'This Flower Will Fade and Die'. Daarnaast op 28/02 o.m. ook Lizabett Russo, Eamon O'Leary en Tim Vandenbergh. Tune in Joh!
Paul de Jong Title: This Flower Will Fade and Die ©Paul de Jong

I.M. Catherine Luening

Valckenaers & Vanhoudt 28 02 2021

Componist, arrengeur en contrabassist Tim Vandenbergh was een tijdje geleden te gast in Bachte-Maria-Leerne, in het atelier van kunstenaar Stief DeSmet. Een straf ontwerp van GRAUX & BAEYENS architecten; een hoge ruimte met de verwarming aan het plafond en betonnen banken tegen de muren. Dat resulteerde in een heerlijke solo-exploratie van Tims instrument en de ruimte(s) daar. Door Christophe Albertijn uitgebracht op zijn HUIS platenlabel. De vierde in zijn reeks. Violiste Elisabeth Klinck zorgde ook al voor een gelijkaardige opname in het modernistische Familiehuis van Jozef Schellekens in Turnhout. Thomas Olbrechts deed dat in Westrand en Erik Heestermans in de voormalige IBM-toren, aan de Kruidtuin in Brussel. Mooi initiatief!

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.