Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
🎥 The Whiskytour: het slotconcert mét videostream

🎥 The Whiskytour: het slotconcert mét videostreamKlassieke muziek

Vanavond in Klara Live, rechtstreeks vanuit deSingel en mét videostream op Klara.be: Portretconcert van Luc Brewaeys, door ChampdAction, HERMESensemble & I SOLISTI olv. Ed Spanjaard.
© Klara

The Whisky Tour: Hommage aan Luc Brewaeys, met op 22 november het slotconcert rechtstreeks in Klara Live

De muziek van Luc Brewaeys staat als een huis. Dat blijkt eens te meer tijdens de Whisky Tour deze week, een hommage aan de hand van composities van Luc Brewaeys genoemd naar zijn favoriete single malt whsky's. 

Vanavond, vrijdag 22 november, schetsen drie ensembles samen een portret van deze Belgische componist aan de hand van 5 whiskystukken in één concert. Met o.m. Black Rock Unfolding, een werk voor cello solo en elektronica, Cardhu en OBAN voor 9 uitvoerders.

Na zijn symfonie nr. 5 Laphroig, die gisteren in Klara Live te horen was, is dit concert een uitstekende kennismaking met unieke klankwereld van Luc Brewaeys, nu in kleinere bezetting.

Videostream

De videostream loopt van 20.00 tot 21.20 uur. U heeft dus de keuze:

  • ofwel volgt u het concert (met alleen audio) via Klara op FM, DAB+, ... 
  • ofwel mét videostream via Klara.be (via de 'Live'-pagina of via de player hieronder) of via de 'kijk'-optie in de Klara-app.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.