Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
The White Tiger is geen rooskleurige film

The White Tiger is geen rooskleurige filmKunst & Cultuur

Ramin Bahrani verfilmde met 'The White Tiger' de satirische bestseller van Aravind Adiga die in 2008 de Man Booker Prize kreeg, over de klassentegenstellingen in India.
Netflix

The White Tiger

India, een half werelddeel waar de verschillen tussen arm en rijk tastbaar zijn. Balram is een jonge kerel uit een lage kaste. Zijn dorpje wordt stevig onder de knoet gehouden door een machtige en rijke familie. Maar Balram heeft verstand, lef en een gezonde dosis sluwheid. Als hij de privéchauffeur wordt van de familie, begint zijn klim naar boven.

The White Tiger heeft heel wat vertellen over India en het kapitalisme. Verwacht dus geen rooskleurig beeld van deze maatschappij. Het is een kritische en bij momenten provocerende film. Of zoals Balram het zelf zegt: “Geloof maar niet dat er hier quizprogramma’s zijn die je miraculeus uit de armoede zullen redden." The White Tiger is tegelijk ook zeer entertainend, met een stevige scheut sarcasme en humor. Zolang je maar niet in sprookjes gelooft. Onze filmman Lieven Trio noemt het zelfs een zwarte komedie.

The White Tiger staat op Netflix.

Lieven Trio over de film 'The White Tiger'