Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Wie wordt 'Supernova 2017'?

Wie wordt 'Supernova 2017'?Klassieke muziek

SUPERNOVA is in 2016-2017 aan de vierde editie toe en biedt nog steeds podiumkansen aan jonge musici die aan de slag gaan met klassieke kamermuziek, in haar zuivere vorm of grensoverschrijdend.
Logo Supernova 2017

Logo Supernova 2017

Als antwoord op de verdere internationalisering van de kunstenpodia, slaan Vlaamse en Waalse partners voor het eerst de handen in elkaar om samen op zoek te gaan naar Belgisch talent. Supernova verwelkomt de nieuwe Franstalige collega's van Musiq3 (RTBF) en Festival de Wallonie.

Enkele zaken worden gewijzigd in deze nieuwe jaargang.

De selectieprocedure verloopt niet langer via het digitaal platform vi.be maar gebeurt intern, onder de partners.

Er zijn niet langer drie ‘laureaten’ maar wel twee ensembles die de onderscheiding SUPERNOVA 2017 achter hun naam kunnen zetten: één gekozen door Vlaamse, één gekozen door de Franstalige programmatoren.

De partners tekenen voor minstens 10 dubbel-concerten, verspreid over Brussel, Vlaanderen en Wallonië. Het Klarafestival bijt de spits af op maandag 20 maart 2017.

Het Logo krijgt twee sterren, symbool voor de 2 ensembles, geselecteerd door 2 taalgemeenschappen en geprogrammeerd als dubbel-concert. Een verstrengeling die wordt samengevat met de one-liner: JEUNE KLASSIEK.

Begin december worden de namen van de beide ensembles bekend gemaakt. Ook dan zal de nieuwe website operatief zijn www.supernovaclassic.be