Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Wie zijn de finalisten van Speel het hard?

Wie zijn de finalisten van Speel het hard?Blijf verwonderd!

Welke tien amateurmuzikanten maken kans op een concert met Brussels Philharmonic? Thomas Vanderveken heeft vandaag tijdens Klara in deSingel de tien finalisten bekendgemaakt van de tweede editie van Speel het hard. Dat is een zoektocht naar muzikaal talent waarbij amateurmuzikanten worden uitgedaagd om – in navolging van Thomas Vanderveken zelf in Thomas speelt het hard - hun favoriete muziekstuk in te studeren voor een concert met het toporkest Brussels Philharmonic.
© Geert Van Hoeymissen

Wie zijn de finalisten van Speel het hard?

Voor deze tweede editie schreven meer dan 120 muzikanten zich in. Hun vorderingen waren de afgelopen maanden online te volgen op speelhethard.be. Op basis daarvan heeft de wedstrijdjury nu negen finalisten aangeduid. Het publiek kon eerder online de tiende finalist kiezen.

De tien overblijvende muzikanten gaan door naar de finale op zaterdag 23 maart in de Marconi-studio van de VRT. Daar spelen ze hun favoriete muziekstuk voor een jury met vertegenwoordigers van de partners van Speel het hard: Brussels Philharmonic, De Bijloke, Canvas, Klara en het DKO.

De jury bepaalt welke drie finalisten de winnaars zijn. Zij mogen op zondag 14 april optreden in De Bijloke, met Brussels Philiharmonic. De toeschouwers tijdens dat concert bepalen uiteindelijk wie de eindwinnaar is van deze tweede editie van Speel het hard.

De tien finalisten zijn:

Marjolein Acke (12) – zang
Roosmarij Clerckx en Jozefien Vanherpe - viool/cello
Natasha Dewachtere (28) – klarinet
Floor Hamerlinck (13) – viool
Elisabeth Heremans (22) – viool
Philippe Sysmans (32) – piano
Jacob Van Durme (15, Publieksfinalist) - cello
Marie Vandevoorde (15) – harp
Yelin Wangzhang (11) – piano
Lieve Wouters (44) – fluit
Speel het hard is een initiatief van Canvas in samenwerking met DKO / VerDi, Brussels Philharmonic, Muziekcentrum De Bijloke, Flagey en Klara.

Meer informatie op canvas.be

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.