Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win de Klara-CD:'Best of Beethoven - Curated by Jan Caeyers' met 'Wiener-Mélange'

Win de Klara-CD:'Best of Beethoven - Curated by Jan Caeyers' met 'Wiener-Mélange'Klassieke muziek

Van vrijdag 27 december t/m woensdag 1 januari na het Nieuwjaarsconcert kan u luisteren naar 'Winter in Wenen'. Wenen, hoofdstad van de klassieke muziek! Aan de vooravond van de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven en het 150-jarig bestaan van het Musikverein, zet Klara deze bruisende metropool zes dagen lang in de schijnwerpers.

Klara-CD: Klara Best of Beethoven - Curated by Jan Caeyers

Wenen-kenners uit de culturele en muziekwereld komen vertellen over hoe het is om 'in de meest leefbare stad ter wereld' te wonen en werken; we krijgen een exclusieve blik achter de schermen van enkele belangrijke Weense instituten zoals o.a. het Musikverein, de Wiener Philharmoniker en de Wiener Sängerknaben; Musicoloog Pieter Bergé leidt de avondconcerten in waarbij composities centraal staan die onlosmakelijk verbonden zijn met Wenen; en iedere ochtend serveren we u weetjes over enkele typische Weense fenomenen.

En elke dag spelen we ook 'Wiener-Mélange'. Daarmee maakt u kans om een exemplaar van de Klara-CD:'Best of Beethoven - Curated by Jan Caeyers' te winnen. Tijdens 'Winter in Wenen' verschijnt elke dag op onze site een nieuwe opgave. Die opgaves zijn door een verhakselaar / gehaktmolen / ... gehaald.

Hoe kan ik meespelen?

Bij elke opgave krijgt u een lijst met drie mogelijke antwoorden. Die drie antwoorden zijn gekoppeld aan een letter. En u stuurt via de Klara-app een berichtje met daarin minstens de letter (meer mag ook, maar hoeft eigenlijk niet). Hieronder zal tijdsgestuurd telkens de opgave van de dag verschijnen. Om geldig te zijn, moet het antwoord ons bereiken tussen 00 uur en middernacht op de dag van de betreffende opgave. 
Heeft u een opgave gemist of begint u pas mee te spelen later tijdens de wedstrijd? Geen probleem. Ook met 1 juist antwoord, maakt u kans om in de prijzen te vallen.
Zoals altijd worden onze winnaars persoonlijk verwittigd.

Een tip nodig?

Beluister dan zeker onze 'Winter in Wenen'-afspeellijst. Die kan u via de speler onderaan dit artikel beluisteren en delen. Of klik hier voor een handig overzicht met de rechtstreekse linken naar de verschillende platformen waarop de afspeellijst te vinden is. (link opent in een nieuw venster)
De afspeellijst bestaat uit 60 nummers, maar niet elk nummer of elke uitvoering is via elk platform beschikbaar. Dus kan het aantal nummers per platform variëren.

>> Klik hieronder op de foto om naar de opgave van de dag te gaan.

Werkt die Klara-app op mijn toestel en waar moet ik die app gaan zoeken?

De Klara-app is gratis beschikbaar voor Android en iOS. Heeft u de Klara-app nog niet gedownload? Klik dan hier en als onze app op uw toestel kan draaien, dan zou meteen de juiste store moeten openen, zodat u de app meteen gratis kan downloaden.
Via de app is het héél eenvoudig om berichten naar ons te sturen. Vandaar dat die optie onze voorkeur krijgt. Als het de allereerste keer is dat u reageert via de app, stuur dan in uw eerste berichtje ook uw mailadres mee aub.

Wat als ik geen smartphone heb? Of als dat ding niet doet wat ik vraag?

Geen nood, heeft u geen smartphone, of is het toch te ingewikkeld om die app op uw toestel te krijgen? Dan mag u alles doormailen naar wedstrijd@klara.be. Maar vergeet ook hier de extra informatie niet aub, en vermeld zeker ook uw naam, adres en liefst ook telefoonnummer. Wij gebruiken die info alleen voor de opvolging van deze actie.

Veel succes!

Winter in Wenen

Wenen, hoofdstad van de klassieke muziek! Aan de vooravond van de 250ste verjaardag van Ludwig van Beethoven en het 150-jarig bestaan van het Musikverein, zet Klara deze bruisende metropool zes dagen lang in de schijnwerpers: Wenen-kenners uit de culturele en muziekwereld komen vertellen over hoe het is om 'in de meest leefbare stad ter wereld' te wonen en werken; we krijgen een exclusieve blik achter de schermen van enkele belangrijke Weense instituten zoals o.a. het Musikverein, de Wiener Philharmoniker en de Wiener Sängerknaben; Musicoloog Pieter Bergé leidt de avondconcerten in waarbij composities centraal staan die onlosmakelijk verbonden zijn met Wenen; en iedere ochtend serveren we u weetjes over enkele typische Weense fenomenen.
De slotnoot van deze feestelijke zesdaagse is tevens de inzet van het nieuwe jaar, met de rechtstreekse uitzending van het traditionele Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Deze keer o.l.v. de Letse dirigent Andris Nelsons.

Winter in Wenen: van vrijdag 27 december t/m woensdag 1 januari na het Nieuwjaarsconcert via Klara, klara.be en de Klara-app.

Presentatie en samenstelling:

07u – 10u: Katleen Van Bavel, Anne-Marie Segers en Clara De Decker - muzieksamenstelling: Vincent Goris
10u – 13u: Bart Stouten - muzieksamenstelling: Marc Weyts
13u – 17u: Mark Janssens - muzieksamenstelling: Bart Tijskens
17u – 20u: Sander de Keere - muzieksamenstelling: Vincent Goris en Ilya Lisser
20u – 23u: Julie Van Bogaert - muzieksamenstelling: Renate Weytjens

Op oudejaarsavond:

20u – 00u: Olav Grondelaers - muzieksamenstelling: Marc van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via wenen@klara.be