Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Willem Ceuleers in Boetiek Klassiek

Willem Ceuleers in Boetiek KlassiekKlassieke muziek

In Boetiek Klassiek nu zaterdag 29 april ontvangt Nicole Van Opstal componist Willem Ceuleers. Hij komt er praten over een muziekstuk dat hij componeerde op een libretto van Leen Huet: ‘Een zucht van Verlichting’, een werk over twee roemruchte processen die plaatsvonden in het 17de eeuwse Mechelen.
Foto van Willem Ceuleers

Willem Ceuleers

Het stuk zal gecreëerd worden tijdens het festival Mechelen hoort Stemmen door het ensemble Utopia o.l.v. Bart Naessens. Met het stuk willen Willem Ceuleers, Leen Huet en Op.Recht.Mechelen aantonen dat ethische vraagstukken van vierhonderd jaar geleden vandaag nog brandend actueel kunnen zijn. Meer info vindt u hier.

Ook klavecinist Korneel Bernolet komt langs: hij komt zijn nieuwe cd voorstellen die hij samen met zijn ensemble Apotheosis opgenomen heeft rond de 18de eeuwse componist Lorenzo Weckbacher.

Voorts nieuwe cd’s van Il Giardino Armonico met Haydn i.k.v. hun Haydproject 2032; de 31-jarige pianist Simon Ghraichy die op zoek gaat naar zijn muzikale wortels in zijn cd Heritages; een opname van The People United will never be defeated van Frederic Rzewski door Daan Van de Walle, e.a. 

Boetiek Klassiek

De delicatessenzaak van Klara. Nicole Van Opstal met de nieuwste cd's, opmerkelijk concertnieuws, aandacht voor trappelend en gelanceerd jong talent en allerlei nieuwigheden uit de wereld van de klassieke muziek.

Presentatie: Nicole Van Opstal

Samenstelling: Marc Van Rompaey

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via boetiekklassiek@klara.be

Elke zaterdag van 15 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.