Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Willem Dafoe als van Gogh in At Eternity's Gate

Willem Dafoe als van Gogh in At Eternity's GateKunst & Cultuur

Aan biopics over Vincent van Gogh geen gebrek. Vorig jaar was er nog de animatiefilm Loving Vincent, nu focust regisseur Julian Schnabel op van Goghs laatste jaren in de Provence. Schnabel -zelf ook schilder- toont de zoektocht van de gekwelde Nederlandse kunstenaar naar erkenning en succes. Hij stond erop dat Willem Dafoe de hoofdrol zou spelen, ook al was de acteur met zijn 63 jaar bijna twee keer zo oud als Van Gogh die stierf op zijn 37ste. Lieven Trio is enthousiast!

Willem Dafoe, onlangs nog bekroond met een Oscarnominatie voor 'The Florida Project', kruipt in de huid van de legendarische schilder.

Lieven Trio over At Eternity's Gate

At Eternity’s Gate’ is een film van de Amerikaanse regisseur Julian Schnabel met Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen en Emmanuelle Seigner.

De titel van de film verwijst naar het schilderij ‘Op de drempel van de eeuwigheid’. Vincent van Gogh schilderde het werk in mei 1890, twee maanden voor zijn dood.

De film is vanaf te zien vandaag in de zalen. 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Ilya Lisser / Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.