Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Wim Van Hasselt & Koen Plaetinck - Imaginary Mirror

Wim Van Hasselt & Koen Plaetinck - Imaginary MirrorBlijf verwonderd!, CD

Imaginary Mirror

WIe?

Trompettist Wim Van Hasselt & percussionist Koen Plaetinck, samen het duo ART'uur

Wat?

Imaginary Mirror - A New Reality for Trumpet, Percussion & Unexpected Electronics: creaties van o.a. Wim Hendericx, Bart Quartier, Markus Stockhausen en David Van Bouwel naast bewerkingen van Arvo Pärt en Maurice Ravel.

Waarom moet u dit horen?

Imaginary Mirror had dit jaar live in première moeten gaan tijdens het helaas afgelaste Klarafestival. Gelukkig is er nu de cd. Zorgvuldig uitgekozen eclectisme is het doel van Van Hasselt en Plaetinck, en daar slagen ze wonderwel in. Vertrekpunt van dit project en de betrokken componisten was het schilderij Le Faux Miroir van Magritte. Arvo Pärts Spiegel im Spiegel werd om die reden ook bewerkt door Koen Plaetinck. De electronica weerspiegelt ook met echo's en harmonizers de trompet.

Zo ontstaat een verrassend organische wereld, waar oosterse sjamanenzangen (in Sacred Places III van Wim Henderickx), etherische jazz (Markus Stockhausen) of zelfs techno (bij David Van Bouwel) een kleurrijk en zeer genietbaar geheel vormen. Een ontroerend hoogtepunt is hun bewerking van Ravels Kaddish, met Oliver Boekhoorn op doedoek.

Praktisch

Imaginary Mirror verscheen bij Challenge Classics (CCS 41920)

Gerrit Valckenaers