Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Win een duoticket voor Pol Bury in Bozar

Win een duoticket voor Pol Bury in BozarKunst & Cultuur

De Belgische kunstenaar Pol Bury (1922-2005) lag mee aan de basis van de kinetische kunst. Hij begon zijn carrière als kunstschilder en zag Magritte als zijn grote voorbeeld. Later trad hij toe tot de kunstbewegingen Jeune Peinture belge en CoBrA, om vervolgens een nieuwe weg in te slaan.
Foto van Pol Bury

Pol Bury

Hij raakte gefascineerd door het werk van Alexander Calder en legde zich toe op de beeldhouwkunst, met beweging als rode draad doorheen zijn oeuvre. Dankzij het sterk persoonlijke karakter van zijn werk – gestoeld op het surrealisme maar telkens ook erg vernieuwend – werd Pol Bury op handen gedragen in de Parijse en New Yorkse kunstwereld, met internationale erkenning tot gevolg.

Tijdens deze retrospectieve kan je kennismaken met het rijke, gevarieerde oeuvre van Pol Bury. Voor het eerst in twintig jaar wordt op Belgische bodem een tentoonstelling van die omvang gewijd aan de kunstenaar en zijn schilderijen, beeldhouwwerken, installaties, fonteinen, juwelen, grafische werken en teksten.

Wij mogen duotickets weggeven voor deze tentoonstelling. Daarmee kan u de tentoonstelling bezoeken op een moment naar keuze, zolang de tentoonstelling loopt uiteraard.

Meespelen met deze wedstrijd kan tot maandagavond 17 april om middernacht.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.