Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win het boek 'De eeuw van Charlie Chaplin'

Win het boek 'De eeuw van Charlie Chaplin'Kunst & Cultuur

Op 21 juni praat Chantal Pattyn een uur met Matthijs de Ridder over zijn boek 'De eeuw van Charlie Chaplin'. En wij mogen exemplaren van dit boek weggeven.
Matthijs de Ridder, De eeuw van Charlie Chaplin, De Bezige Bij

Matthijs de Ridder, De eeuw van Charlie Chaplin, De Bezige Bij

Vanaf het moment dat Charlie Chaplin in 1914 op het witte doek verscheen, ging alles razendsnel. Binnen een jaar werd hij de beroemdste man ter wereld en was zijn tramp het icoon geworden van dé kunstvorm van de twintigste eeuw: de cinema.
De populariteit van Chaplins kleine zwerver was zo overweldigend dat hij ook buiten de filmzalen een enorme invloed had. Geallieerde soldaten uit beide wereldoorlogen beschouwden hem als wapenbroeder, avant-gardekunstenaars erkenden hem als muze, in de ogen van Russische revolutionairen leidde hij het verzet tegen het grootkapitaal en voor veel Amerikanen was hij het symbool bij uitstek van de Amerikaanse droom. Chaplin werd, soms tegen wil en dank, meegesleurd in de verhitte maatschappelijke debatten van zijn tijd en liet zich ook zelf nooit onbetuigd.
Matthijs de Ridder vertelt in De eeuw van Charlie Chaplin op sprankelende wijze over een kunstenaar die alle belangrijke thema's van de twintigste eeuw wist te belichamen. Dit boek is een fenomenale cultuurgeschiedenis van een woelig tijdperk dat tot de dag van vandaag onze kijk op de wereld bepaalt.

Speel mee met onderstaande wedstrijd en maak kans op een exemplaar van het boek.

Meespelen kan tot maandagavond 26 juni om middernacht.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd. 

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts nodigen een ‘guest of honour’ uit en laten ook andere gasten aan de studiotafel plaats nemen. Alles voor de Kunst!

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.