Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Win tickets voor Memento Mori en Faun

Win tickets voor Memento Mori en FaunBlijf verwonderd!

De Vlaamse topchoreograaf Sidi Larbi Cherkaoui komt terug naar Brussel met een uniek dubbelprogramma : "Memento Mori" en "Faun". De kans om twee iconische werken op één avond te leren kennen, gebracht door Ballet Vlaanderen.

Memento Mori en Faun

In “Memento Mori” staat Cherkaoui stil bij wat we achterlaten als we dood zijn, wat er overblijft van een dierbare. Om uiting te geven aan die duizelingwekkende gedachte bedient de choreograaf zich van complexe spiraalfiguren. Hij brengt verschillende genres samen en laat klassiek ballet de confrontatie aangaan met tango, voortgedreven door een soundscape van de Franse popartiest Woodkid.

“Faun” is de vernieuwde versie van het wereldberoemde werk van de Russische danser Vaslav Nijinski. Cherkaoui brengt zijn alternatieve kijk op de mythische solo uit 1912. Een voorstelling over het seksuele ontwaken, over de dualiteit in de mens en de confrontatie met zijn dierlijke aspecten. Met muziek van Debussy en Nitin Sawhney.

Meer info: www.crique-royal-bruxelles.be

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.