Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'Wisdom of Elders' en John Zorn in Late Night Jazz

'Wisdom of Elders' en John Zorn in Late Night JazzJazz

Met het grootse project 'Wisdom of Elders' brengt tenorsaxofonist Shabaka Hutchings een ode aan zijn Afrikaanse roots en laat zich ter gelegenheid hiervan omringen door muzikanten uit Kaapstad, zoals trompettist Mandla Mlangeni. Het is muziek met een knipoog naar Sun Ra maar raakt evengoed aan de essentie van de jazz. Te beluisteren in Late Night Jazz op 31 oktober.
Hoes Wisdom of Elders

Hoes Wisdom of Elders

Van John Zorn verschenen twee volumes met eigen composities uitgevoerd door het trio van John Medeski en een prachtige suite voor onder meer een blazersensemble, Commedia Dell'Arte. Daarnaast dook label Tzadik in de archieven voor heruitgave van enkele klassiekers. Topper in de concertagenda is de passage in Brugge en Rijkevorsel van The Sun Ra Arkestra, olv Marshall Allen. En wat dacht u van een fragment Sun Ra meets John Cage? Een weergave van deze historische ontmoeting te NY, Coney Island in 1986 verscheen onlangs op cd.

Late Night Jazz

Uw wekelijkse update rond jazz actua, nieuwe releases, interessante concerten en verrassende vondsten. Lies Steppe verkent voor u de wereld van de jazz en omstreken.

Presentatie: Lies SteppeĀ - Tine De Donder

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via jazz@klara.be

Elke maandag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.