Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Wolfgang Amadé, met Yves Knockaert

Wolfgang Amadé, met Yves KnockaertKlassieke muziek

Het mirakel Mozart op Klara, zes dagen lang. Van maandag 26 tot en met zaterdag 31 december. Klara volgt hem op zijn reizen, vraagt zich af waarom zijn muziek tijdloos is, luistert naar muzikanten die er veel over weten…. Katelijne Boon praat met Mozartkenner Yves Knockaert, auteur van het boek: Wolfgang Amadé. Een biografie. Uitgeverij Polis.
Foto van Yves Knockaert

Musicoloog Yves Knockaert

Geen componistenleven is zo gedocumenteerd als dat van Mozart. Met brieven en getuigenissen vanuit zijn vroegste jeugd. Van zijn vele reizen doorheen Europa, Italië en Oostenrijk, die hem als componist en mens vormden. Het zijn onmisbare documenten bij het ontstaan en de achtergrond van zijn grote werken en bij zijn leven.

Zes dagen lang voeren Katelijne Boon en Mozartkenner Yves Knockaert ons aan de hand van de brieven doorheen zijn oeuvre en zijn leven. Tussendoor worden ook een aantal mysteries uitgediept en de talrijke mythes die zich rond de figuur van Mozart ontwikkelden ontkracht of genuanceerd. Leidraad vormen naast de brieven Knockaerts recente boek ”Wolfgang Amadé. Een biografie”, Uitgeverij Polis, 2015.

Tijdens de uitzending beantwoordt Yves Knockaert ook de Mozart-vragen van de luisteraars.
 

Amadeus (10 - 13 uur)

Presentatie: Katelijne Boon

Samenstelling: Paul De Smet

Contact: amadeus@klara.be