Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Wonder Woman 1984 eindelijk ook te zien in België

Wonder Woman 1984 eindelijk ook te zien in BelgiëKunst & Cultuur

Het vervolg op de film Wonder Woman uit 2017 liet lang op zich wachten. Maar het wonder is geschied, want Wonder Woman 1984 is nu eindelijk ook te zien in ons land. De eerste film uit 2017 was een enorm succes: 800 miljoen dollar én een berg lovende recensies. De lat voor de onvermijdelijke sequel lag dus hoog. Lost de film die verwachtingen ook in? Lieven Trio oordeelt!
© Warner Bros

Actrice Gal Gadot vertolkt opnieuw Wonder Woman.

De stripheldin - de ijzersterke Amazone met lasso en strak pakje in de kleuren van de Amerikaanse vlag, uit de stal van DC Comics - kreeg in 2017 haar eerste film. Lieven Trio: “Dat was een mijlpaal, in die zin dat het de eerste grote superhelden-blockbuster was die geregisseerd werd door een vrouw, Patty Jenkins. En ook de eerste superheldenfilm sinds vele jaren met een vrouwelijk hoofdpersonage.” De film scoorde, dus de sequel was verzekerd.

Die sequel Wonder Woman 1984 stond gepland voor juni 2020, de film moest een van de grote zomerblockbusters worden. Maar tegen corona was zelfs Wonder Woman niet opgewassen. Nadat de release verschillende keren werd uitgesteld, besloot Warner Bros in december de film dan maar tegelijk in de bioscoop én op het streamingplatform HBO Max uit te brengen. "Maar in België is er geen HBO Max, én zijn er geen geopende bioscopen, dus wij hebben nog een paar maanden langer moeten wachten."

Nu de film eindelijk ook hier te zien is, blijft de vraag: kan Wonder Woman 1984 evenveel bekoren als haar debuut? Lieven Trio: "Er waren zeker een paar momenten in de film die mijn hart sneller deden slaan. Patty Jenkins is en blijft een straffe actieregisseur. Maar ik vind het toch weer een film die verloren loopt in zijn eigen verwikkelingen en nevenplots. Een groot contrast met het origineel, waar weinig op af te dingen viel."

Lieven Trio: "Wonder Woman 1984 is duidelijk niet gemaakt vanuit een oprechte artistieke drang, of zelfs maar met het idee om het origineel te evenaren... maar vooral om nog meer miljoenen dollars op te brengen." En Warner Bros heeft nog grootste plannen, want ook de derde film én een spinoff voor tv zijn al in de maak. Wonder Woman is dus nog niet uitverteld!

Luister hier naar Lieven Trio over Wonder Woman 1984:

Lieven Trio over Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984 is te zien via o.a. Telenet, Proximus, iTunes, Apple TV+, Google Play, en ook gewoon op DVD/BluRay.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.