Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Zeitgeist: Paul Verhaeghe

Zeitgeist: Paul VerhaegheBlijf verwonderd!

De voorbije afleveringen ging psycholoog en maatschappijcriticus Paul Verhaeghe in gesprek met Olivier Boehme, Bas van Bavel en Sylvia Wenmackers. Wat heeft hij uit de gesprekken geleerd? En waarop kunnen we hopen voor de toekomst?
Paul Verhaeghe© VRT NWS

Paul Verhaeghe blijft hoopvol over de toekomst, ondanks de uitdagingen die op ons afkomen

Werner Trio bracht Paul Verhaeghe de voorbije weken in gesprek met een aantal denkers die hem fascineren. Met historicus Olivier Boehme ging het over identiteit. Met economisch historicus Bas van Bavel werd de neergang van het kapitalisme besproken. Met wetenschapsfilosofe Sylvia Wenmackers ging het over het wantrouwen tegenover de wetenschap.

Wat concludeert Paul Verhaeghe uit die gesprekken? De eindfase van het huidige kapitalisme lijkt ons te doen afstevenen op identiteitsverlies, populisme en economische neergang. A match made in hell. Maar Verhaeghe is geen doemdenker. Werner Trio gaat met hem op zoek naar positieve signalen uit de samenleving.

Beluister de podcast hieronder of in de Klara-app!

Zeitgeist

De hete hangijzers van deze tijd, in een wereld in verandering. In Zeitgeist verdiepen journalisten zich in een thema dat hen op het lijf geschreven is.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via zeitgeist@klara.be

Elke vrijdag van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app of te beluisteren als podcast.