Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Zingen brengt je dichter bij jezelf."

"Zingen brengt je dichter bij jezelf."Klassieke muziek

Sopraan Griet de Geyter is een bezige bij en een veelzijdige muzikante. Haar repertoire reikt van polyfonie tot hedendaagse muziek, en haar kleurrijke en wendbare stem maakt haar tot een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Dit weekend vertelt Griet de Geyter in Sanssouci welke partituren afgelopen seizoen op haar muziekpupiter stonden.
©Aleksandra Renska

Griet De Geyter

Griet De Geyter (1981) is een klassieke sopraan, gespecialiseerd in vocale barokmuziek. Ze studeerde zang en blokfluit aan het Lemmensinstituut in Leuven en vervolgde haar zangstudie aan de Nationale Opera Academie in Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze werkte samen met ensembles als de Nederlandse Bachvereniging, Il Gardellino, Collegium Vocale Gent, BachPlus, Pluto Ensemble, Bl!ndman, Zefiro Torna, Club Mediéval, Huelgas Ensemble, Oxalys en Champ d’Action.

"Veel mensen kennen me misschien als sopraan in barokmuziek, maar mijn hart en stem liggen ook bij werken uit het classicisme. Er ligt altijd wel wat Mozart op mijn piano"
Griet De Geyter

Griet de Geyter heeft veel pijlen op haar boog. Zo maakte ze met haar gezelschap Compagnie Paprika de kinderproductie 'Nachtzacht', een voorstelling waarmee ze volgend seizoen heel België mee rond toert. Samen met haar jongste broer doet ze mee met het trio M E L E A S en ook met ZEITSPIEL vormt ze een trio, formaties waarmee ze 19de eeuwse muziek zingt. Griet de Geyter werkt ook aan een pedagogisch boek voor zangers vanaf 15 jaar, een boek dat haar schoonzus Eva Mouton zal illustreren. En ze broedt op een programma voor huiskamerconcertjes met slechts twee muzikanten. In september verschijnt haar solo-cd Stille Klagen. Remorse and Redemption in German Baroque. Hij wordt op 25 september voorgesteld op het festival Musica Divina – “Zuurstof voor de ziel”.

Griet de Geyter is dit weekend onze centrale muzikante in Sanssouci. Wij vroegen haar met welke muziek ze de coronaquarantaine doorgebracht heeft.


Herbeluister hieronder de fragmenten. 

©bach-cantatas.com
Griet De Geyter
KL20200704 griet de geyter 1
KL20200705 griet de geyter 2

Sanssouci

Sanssouci, een programma dat vertrekt vanuit de barok en bruggen slaat naar andere muzikale periodes, samengesteld door Els Van Hoof.

Presentatie: Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of sanssouci@klara.be

Sanssouci, elke zondag van 13 tot 15 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.