Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Zomerlandschappen: George Seurat

Zomerlandschappen: George Seurat Klassieke muziek

Deze zomer laten we ons bij Iedereen Klassiek inspireren door de schilderkunst. Elke week passeert een indrukwekkend zomerlandschap de revue, dat de muzikale verbeelding prikkelt, en ons brengt bij een bijpassende compositie.
© Art institute of Chicago

George Seurat - Dimanche d'été à la Grande Jatte

George Seurat werkte twee jaar aan dit baanbrekende werk uit het pointillisme. In 1886 was het dan eindelijk klaar, deze ontspannen zondagse scène aan de oever van het Seine-eilandje La Grande Jatte in Parijs. De talloze stipjes op het doek wekken het schitterende zonlicht tot leven. We zijn getuige van een heerlijke zomerdag, waarbij sommigen de schaduw opzoeken van een boom of schuilgaan onder een elegante parasol. Bijhorende muziek vandaag komt van Camille Saint-Saëns, een tijdgenoot van Seurat.

Meer informatie over dit werk kan u hier terugvinden. 

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Tom Verheyden

Samenstelling: Greet Van 't veld

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via iedereenklassiek@klara.be

Elke zondag, telkens van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.