Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Zomertentoonstelling Museum Dhondt-Dhaenens

Zomertentoonstelling Museum Dhondt-DhaenensKunst & Cultuur

Deze zomer presenteert het museum Dhondt-Dhaenens de moderne kunstcollectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), voor een belangrijk deel samengebracht onder hoofdconservator Walther Vanbeselaere tussen 1948 en 1973.
Flyer Zomertentoonstelling Museum Dhondt-Dhaenens

Zomertentoonstelling Museum Dhondt-Dhaenens

Zijn ideeën over de moderne Vlaamse kunst waren zeer invloedrijk en bepaalden voor een groot deel de kunstgeschiedschrijving in België in de 20ste eeuw. Ook op de vorming van de verzameling Dhondt-Dhaenens had Vanbeselaere een zeer grote invloed. Er kunnen verschillende parallellen getrokken worden tussen beide collecties. De tentoonstelling brengt werk van Belgische moderne topkunstenaars zoals James Ensor, Henri Evenepoel, Léon Spilliaert, Jean Brusselmans en Rik Wouters, naast internationale spelers als Edgar Degas, Ben Nicholson, Marino Marini en Giacomo Manzù.

Voor de presentatie van de tentoonstelling werden drie hedendaagse kunstenaars uitgenodigd om de museumruimte naar hun hand te zetten. Kunstenaars Oleg Matrokhin, Bart Lodewijks en Jacqy duVal treden in dialoog met de collectie Vanbeselaere aan de hand van bijzondere architecturale, coloristische en tekenkundige ingrepen.

WALTHER VANBESELAERE, Verzamelaar voor de staat 1948 – 1973

02.07.2017 – 01.10.2017
Museum Dhondt-Dhaenens

Opening: zondag 2.07.2017 om 11.00u

Meer info: www.museumdd.be