Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Theater Thuis: Landru van Het Banket

Theater Thuis: Landru van Het BanketBlijf verwonderd!

Een week voor zijn 75 ste verjaardag schittert Jan Decleir op Klara als de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru. Dat doet hij in het theaterconcert Landru van Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor.
Voorstelling LandruJulie Rommelaere

Voorstelling Landru

De burgerman Landru, echtgenoot en vader van vier kinderen heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Met zijn charmes lokt hij van 1915 tot 1919 maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. De rijksten onder hen belooft hij de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over.

De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Maar tijdens zijn proces lost hij geen woord en weerlegt, vaak op spitsvondige of zelfs komische wijze, iedere aanwijzing die hem als dader aanduidt. De rechtszaak over zijn gruwelijke daden wordt zo hilarisch dat het soms meer weg heeft van een komedie: “Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!”.

In deze voorstelling krijgt u een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden.

Beluister de podcast hieronder of in de Klara-app!

Lees de liedjesteksten uit Landru hier.

Info

Een co-productie van Het Banket, I Solisti en de sopranen Kelly Poukens en Jolien De Gendt van het Vlaams Radiokoor.

Spel: Jan Decleir Ensemble Francis Pollet (fagot), Bram Fournier (trombone), Simon Van Hoecke (trompet) en Tomonori Takeda (klarinet), Kelly Poukens (sopraan) en Jolien De Gendt (sopraan) Concept Het Banket, Francis Pollet

Regie: Tristan Versteven, Brechtje Louwaard

Tekst: Brechtje Louwaard

Beeld: Tristan Versteven

Muziek: Frederik Neyrinck

Studioregie: Peter Préal

Affiche: Jean Block