Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"In zulke verschrikkelijke omstandigheden is er gelukkig muziek. En vooral de muziek van Bach."

"In zulke verschrikkelijke omstandigheden is er gelukkig muziek. En vooral de muziek van Bach." Klassieke muziek

Ondanks de tragische gebeurtenissen in Brussel, kon de Mattheuspassie met Sir John Eliot Gardiner dan toch doorgaan op het Klarafestival. Het werd een avond vol schoonheid en sereniteit. Maestro blikt terug op dat mooie moment in de uitzending van donderdag 24 maart.
Sir John Eliot Gardiner

Sir John Eliot Gardiner

 

 

 

 

 

 

 

 

De muziek van Bach kan iedereen omarmen. Dat was een van de belangrijkste redenen waarom het concert van zijn Mattheuspassie op het Klarafestival moest doorgaan.

Na de aanslagen in Brussel, werden door veiligheidsmaatregelen enkele concerten op het Klarafestival afgelast. Zowel Via Crucis met Inge Spinette en Jan Michiels als het uitverkochte slotconcert Yellow Lounge konden niet doorgaan.
Artistiek directeur van het Klarafestival, Hendrik Storme, deed er alles aan om toch groen licht te geven voor de Mattheüspassie met Sir John Eliot Gardiner: "Ik denk dat we vandaag vooral een gevoel van verzoening, verbondenheid en samenhorigheid nodig hebben. En dat is de boodschap die wij die avond ook willen meegeven."

Ook Sir John Eliot Gardiner toonde zijn solidariteit met de Belgische bevolking en voor de slachtoffers. Zo vroeg hij aan het begin van het concert om een moment van stilte.

Maestro haalt enkele van de mooiste fragmenten uit de Mattheuspassie, zoals die gisteren klonk op het Klarafestival met dirigent Sir John Eliot Gardiner en zijn English Baroque Soloists en het Monteverdi Choir.

 

Mensen geloven niet allemaal meer, maar in de muziek van Bach gelooft iedereen.
Mauricio Kagel

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.