Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Zwitserse theatermaker Milo Rau gaat NTGent leiden

Zwitserse theatermaker Milo Rau gaat NTGent leidenKunst & Cultuur

Zwitser Milo Rau komt aan het hoofd van NTGent. Dat hebben de artistieke commissie en de raad van bestuur van het Gentse stadstheater beslist. Rau vormt voor de dagelijkse leiding een trio met huidig artistiek coördinator Steven Heene en regisseur Luk Perceval.
Zwitserse theatermaker Milo Rau gaat NTGent leiden

Zwitserse theatermaker Milo Rau gaat NTGent leiden. Foto (c) Belga/AFP

Milo Rau is 40 en gooide al hoge ogen in het internationale theatercircuit, onder meer met zijn stuk "Five easy pieces", waarin hij 7 kinderen het leven van Marc Dutroux laat naspelen. Hij krijgt in Gent de ruimte om een nieuwe koers uit te stippelen als opvolger van Johan Simons, die afgelopen zomer onverwacht vertrok. 

In totaal nam het NTGent de voorbije weken 24 kandidaturen in overweging, met daarbij opvallend veel allianties en artistieke collectieven. Het trio Rau-Heene-Perceval kon de raad van bestuur het meest overtuigen. De keuze voor Heene, die als artistiek coördinator de voorbije tijd een bepaalde koers heeft uitgezet en zwaargewicht Luk Perceval verzekert het NTGent van een zekere continuïteit. Perceval zal één stuk per jaar regisseren voor het NTGent.

Bron: deredactie.be

Filip Tielens over de nieuwe artistieke directie van het NTGent

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.